![]() |
![]() |
-forumphp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Interesowało by mnie w jaki sposób stworzyć system komentarzy aby nie trzeba było przy wyciąganiu tworzyć nowej tabeli. Dlaczego tak? A bo zrobiłem dodawanie i wyciąganie z bazy komentarzy i każde nowe komentarze mają jedną tabelę. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Interesowało by mnie w jaki sposób stworzyć system komentarzy aby nie trzeba było przy wyciąganiu tworzyć nowej tabeli. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. I nie wyobrażam sobie systemu, który tworzy nową tablę do wyciągania danych z bazy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Tez nie kumam o co biega... masz zrobione jeden komentarz = jedna tabela?
![]() Ten post edytował ciekawskiii 13.01.2011, 22:38:11 -------------------- |
|
|
-forumphp- |
![]()
|
Goście ![]() |
INSERT-em dodaje SELECT-em wyciągam. Tak mam jedną tabelę i pytam o inne rozwiązanie. Liczę tylko i wyłącznie na podpowiedzi.
|
|
|
-forumphp- |
![]()
|
Goście ![]() |
@EDIT
Jedna tabela na wszystkie komentarze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Zrob jedna tabelke KOMENTARZE a w niej pola id, tresc, data itp a do id dodaj auto increment i zapisuj do jednej tabelki kazde pole. P.s. Kto Ci taki durny pomysl podpowiedzial?
Edit... No to juz nie wiem co Ty chcesz Ten post edytował ciekawskiii 13.01.2011, 23:07:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem zbyt o co Tobie chodzi, ale przypuszczam, że chciałbyś wszystkie komentarze mieć w jednej tabeli (jesli tak co musisz zrobić):
I gdy chcesz np komentować USER'a robisz:
Jeśli chcesz ocenić fotkę to:
i dla każdego pobierasz w sposób:
Pisałem to teraz z palca więc jak gdzieś jest bład to sorry, ale wydaje mi się, że powinieneś zrozumieć mój zamysł. Pozdro. Ten post edytował grubyx 13.01.2011, 23:19:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten pomysł co podał przedmówca jest najlepszy... I także uważam, że jeden komentarz na jedną tabelę, to by była kompletna bzdura...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:19 |