![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem swój prosty system adsense. Kod html wygląda tak:
Jeśli wkleje ten kod np. 10 razy to za każdym razem pobiera pobiera inny banner - to działa na wszystkich przeglądarkach z wyjątek opery . Na operze za każdym razem otrzymuję ten sam banner , po prostu raz pobiera dane IFRAME i ustawia identyczne do pozostałych IFRAM'ów (czyli 10 razy pokazuje się ten sam banner). Moje pytanie: Czy idzie np. ustawić w parametrach IFRAME aby za każdym razem wykonywało skrypt w SRC (lub jakieś inne proste wyjście) , czy będę musiał napisać skrypt w JS, który do url doda '/x' (bo na takich kodach w operze działa i wszędzie pięknie) Oto te kody:
Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 10 Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż fragment pseudolosowy http://pages.homelinux.com/adsense/public/banner/get/id/115, bo skąd ja mam wiedzieć, w czym problem. Wróżką nie jestem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zamiast radziłbym Ci dać gdzie zamiast słowa średnik dajesz po prostu średnik. Ten post edytował benio101 13.01.2011, 21:58:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie muszę tego wklejać, bo ten kod działa dobrze. Sprawdzałem w każdej przeglądarce. Opera mając 10 IFRAM'ów o tym samym SRC ustawi zawartość ramki identyczną jak do pierwszego wywołania IFRAME (oczywiście z tym samym SRC). Tu nie leży problem w losowości bannerów a w wyświetlaniem IFRAME w operze. Chodzi mi o to czy można dodać jakiś parametr lub cokolwiek do IFRAME aby w operze każdą ramkę ładowało osobno a nie za każdym razem przypisywało do wszystkich wartość pierwszej. Pytam, bo nie chce mi się pisać skryptu JS, który doda jakiś parametr do SRC , bo wtedy działa ok .
EDIT:
Pomogło (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) w sumie szybciej to napisałem niż posta tutaj.. Temat do usunięcia. Pozdrawiam. Ten post edytował grubyx 14.01.2011, 12:48:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:05 |