![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 3 Dołączył: 19.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
zainstalowałem silnik sklepu presta shop, tzn cały sklep, oparty na klasie smarty, mam pewien problem związany z pdf, otóż: FPDF error: Some data has already been output, can't send PDF file O takie coś dostaje po kliknięciu w ikonke pdf (generowanie faktur), w panelu klienta przy ustawionej czcionce arial, bo gdy ustawię czcionkę arialb : FPDF error: Could not include font definition file w tych dwóch przypadkach mam ustawione kodowanie utf-8 przejrzałem już mnóstwo treści na ten temat no i teraz chcę zasięgnąć porad fachowców bądź programistów z prawdziwego zdarzenia. Już sądziłem że to hosting jest nie za bardzo ale po wsadzeniu w katalogu testowym klasy fpdf i wykonaniu kilku prostych skryptów wszystko gra, pdf się generują, czyli hosting ok; "mój" skrypt nie ok. nie wiem czy mój tor myślenia z tym hostingiem jest ok ale proszę o poradę, pomoc wskazówki, będe bardzo wdzięczny Ten post edytował dominik52 13.01.2011, 03:22:15 -------------------- hudesign.pl
www.hudesign.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed wysłaniem pdf`a wysyłasz coś do przeglądarki przez co nie może wysłać headerów.
p.s. Forum to nie miejsce na wielką reklamę agencji reklamowej. Ten post edytował kiler129 13.01.2011, 03:15:35 -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 3 Dołączył: 19.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli plik odpowiedzialny za generowanie samego pdf moze być walnięty?
-------------------- hudesign.pl
www.hudesign.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czyli plik odpowiedzialny za generowanie samego pdf moze być walnięty? Przeanalizuj poniższe dwa proste przykłady, żeby zrozumieć o co chodzi.
Co do pliku czcionki, to raczej kodowanie ma z nim niewielki związek. Ten post edytował flashdev 13.01.2011, 05:18:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Małe jeszcze dopowiedzenie do tego co napisał flashdev: tyczy się to również funkcji header i zapewne właśnie ona tutaj nie może się wykonać.
Ten post edytował kiler129 13.01.2011, 06:56:07 -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:43 |