![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od razu zacznę, że nie mam jako takiej styczności z php, a kod który tutaj przedstawiam jest mi potrzebny do projektu, który robię w delphi.
Otóż mam taki kod formularza: Oraz kod, którym pobieram pocztę:
Pierwszy problem polega na tym, że gdy przesyłam dane z formularza (login i hasło) i zapisuje je do zmiennych ($email oraz $passwd) jest ok, ale gdy przechodzę już do konkretnej wiadomości (przez kliknięcie w temat) wywalają się błędy, gdyż zmienne z danymi do logowania nie zostają zapamiętane. Jak temu zaradzić? Drugą sprawą jet to, że w tematach i treściach wiadomości nie ma polskich znaków. Jakiego kodowania użyć? Proszę o konkrety, bo na prawdę nie znam się zbytnio na php Z góry dziękuję i pozdrawiam Ten post edytował uzi 12.01.2011, 21:55:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o sesjach.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jeszcze taki problem z tymi sesjami: dodałem to do pliku z formularzem:
oraz to do pliku pobierającego maila:
Problem jest taki, że w Firefoxie pamięta sesję po odświeżeniu strony oraz czyści ją poprawnie po ponownym uruchomieniu pliku z formularzem natomiast w IE nie pamięta sesji po odświeżeniu strony. Jak temu zaradzić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:45 |