![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie mam problem ze skonfigurowaniem sieci, tak aby maszyna wirtualna przy domyślnych ustawieniach korzystała z osobnej sieci (osobna virtualna karta sieciowa na głównym komputerze), ale żeby jednocześnie był dostęp do internetu.
Na dole podaję dwa załączniki pokazujące jak to teraz mam ustawione. Testowałem już niezliczone ilości konfiguracji i skończyły mi się już pomysły jak uzyskać zamierzony efekt. http://img13.imageshack.us/f/sieci.png/ http://img109.imageshack.us/i/vmbox.png/ -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pewne wątpliwości czy pod winkom jest to wykonalne
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To może napiszę co chciałbym osiągnąć - będzie prościej.
Chciałem stworzyć osobną kartę sieciową dla maszyny wirtualnej, żebym mógł na niej podejrzeć ruch sieciowy pewnej aplikacji. Jeśli udałoby się to zrobić tak jak piszę powyżej wtedy mógłbym aplikację do podsłuchiwania sieci uruchomić na fizycznym komputerze, wybrać odpowiednią kartę sieciową i ruch komputera logicznego byłby automatycznie odfiltrowany od ruchu w sieci na komputerze fizycznym co chciałbym osiągnąć. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W VB karta "host-only" upoważnia tylko do widzenia się systemu głównego i systemu gościa, możesz też "udostępnić połączenie internetowe" w głównym systemie i tak podsłuchać sobie tą wirtualną kartę (np. CommView czy WireShark),
ale jest łatwiejszy sposób ![]() W systemie gościa zainstaluj WireShark i ustaw kartę sieciową na NAT, that's all ![]() -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 06:15 |