![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpadłem na pomysł podwójnej walidacji.Pierwsza walidacja miałaby się odbywać po stronie klienta za pomocą AS3.
AS3 ,łączyłby się bezpośrednio z bazą danych zanim formularz zostałby jeszcze pobrany i pobierałby wszystkie rekordy z bazy(jest to możliwe).Po pobraniu danych porównywałby w czasie rzeczywistym pobrane rekordy z bazy z tymi co użytkownik wpisuje w polach input poprzez eventy OnKeyPress ,onSelect lub zapomocą jakiegoś innego eventu. Jeśli porównania pola input się nie zgadzają z tymi w bazie danych to użytkownik nie istnieje i nie jest zarejestrowany ,wysyłamy do formularza html ,np graficzną V lub X(jeśli użytkownik istnieje w bazie).Jeśli przy każdym polu pokaże się V ,poprzez php nastąpi druga walidacja danych po stronie serwera ,np poprzez preg_match , addslashes i inne funkcje związane z walidacją danych i zapis nowo zarejestrowanego użytkownika do bazy. Co sądzicie o takim rozwiązaniu?? Ten post edytował Rid 11.01.2011, 21:08:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co sądzicie o takim rozwiązaniu?? Że jest ono standardowe i jakoś niespecjalnie odkrywcze.Tylko po co pchać do tego Flasha, zamiast JavaScriptu? Ten post edytował Crozin 11.01.2011, 21:32:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą AS3 mogę bezpośrednio nawiązać połączenie z bazą MySql ,nie wiem czy js to umie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie umie, ale może poprosić serwer o udzielenie konkretnej odpowiedzi.
Google'aj za: AJAX |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie umie, ale może poprosić serwer o udzielenie konkretnej odpowiedzi. Może poprosić,ale po fakcie-czyli po wysłaniu formularza lub w czasie jego wysyłania 1:0 dla Flasha. Ten post edytował Rid 11.01.2011, 21:39:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Rid, przestaniesz wszędzie srać i podniecać się rzeczami, którymi nie kumasz?
Tyle razy ile czytam twoje tematy zastanawiam się czy ty masz 13 lat i ciężkie dzieciństwo, czy do Ciebie naprawdę nic nie dociera. I javascript może się zapytać serwer o odpowiedź PRZED wysłaniem formularza. Nie próbuj udawać mądrzejszego niż jesteś bo nic z tego nie wyniknie. BA! I co z tego, że Flash zapyta się bezpośrednio bazę danych o wyniki. W skrypcie musisz zaszyć passy do bazy. Ktoś dekompliluje sobie flasha i ma twoje passy. Rzeczywiście wykazałeś się mądrością. Inteligencja vs rid 2:0 Ten post edytował wookieb 11.01.2011, 21:59:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Rid, przestaniesz wszędzie srać i podniecać się rzeczami, którymi nie kumasz? Tyle razy ile czytam twoje tematy zastanawiam się czy ty masz 13 lat i ciężkie dzieciństwo, czy do Ciebie naprawdę nic nie dociera. I javascript może się zapytać serwer o odpowiedź PRZED wysłaniem formularza. Nie próbuj udawać mądrzejszego niż jesteś bo nic z tego nie wyniknie. BA! I co z tego, że Flash zapyta się bezpośrednio bazę danych o wyniki. W skrypcie musisz zaszyć passy do bazy. Ktoś taki dekompliluje sobie flasha i ma twoje passy. Rzeczywiście wykazałeś się mądrością. Nie pytałem się o opinie O mnie ,tylko o opinie dotyczącą mego pomysłu,krytyki o mojej osobie zostaw dla Siebie ,i nie wypowiadaj się jeśli nie odpowiada Tobie temat. Cytat W skrypcie musisz zaszyć passy do bazy , a kto powiedział że muszę??Mogę zapisać na różne sposoby np. w pliku xml, html, txt,umieścić poza obszarem udostępnionym i odnieść się do tego pliku by pobrać hasła.Jeśli ,ktoś zdekompiluje to i tak passów nie będzie miał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gratuluję inteligencji Rid, jesteś moim guru! Wynalazłeś najwidoczniej jakiś sposób na ukrycie danych przed użytkownikiem, który mimo wszystko musi mieć do nich dostęp, wszak Flash działa na komputerze klienta.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie pytałem się o opinie O mnie ,tylko o opinie dotyczącą mego pomysłu,krytyki o mojej osobie zostaw dla Siebie ,i nie wypowiadaj się jeśli nie odpowiada Tobie temat. A ja mimo tego widzę pewną zgodność. Poziom twojej teorii a twój poziom. , a kto powiedział że muszę??Mogę zapisać na różne sposoby np. w pliku xml, html, txt,umieścić poza obszarem udostępnionym i odnieść się do tego pliku by pobrać hasła. Jeśli ,ktoś zdekompiluje to i tak passów nie będzie miał. W takim razie cóż mądrego odpowiesz na post mephisto? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co właściwie oferuje to Twoje rozwiązanie? W czym niby miałoby być lepsze od standardowego PHP + javascript/jquery??
Cytat łączyłby się bezpośrednio z bazą danych zanim formularz zostałby jeszcze pobrany i pobierałby wszystkie rekordy z bazy(jest to możliwe) Tego to już w ogóle nie rozumiem.....chcesz na komputerze użytkownika zrobić kopie całych tabel z bazy danych? Cytat Może poprosić,ale po fakcie-czyli po wysłaniu formularza lub w czasie jego wysyłania 1:0 dla Flasha. no właśnie nie....czyli 1:0 dla Ajax'a |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AS3 nie może się sam łączyć z bazą danych potrzebny do tego albo amfphp albo zend amf.
"walidacja danych po stronie serwera ,np poprzez preg_match , addslashes" Hmmm walidacja za pomocą addslashes- chcę to zobaczyć ![]() Pomysł jest bezsensowny, a trudność za pomocą czystego AS3.0- niemożliwy dla Ciebie, chyba że napiszesz blibliotekę w AS3.0 do łączenia się z mysqlem ;] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
AS3 nie może się sam łączyć z bazą danych potrzebny do tego albo amfphp albo zend amf. "walidacja danych po stronie serwera ,np poprzez preg_match , addslashes" Hmmm walidacja za pomocą addslashes- chcę to zobaczyć ![]() Pomysł jest bezsensowny, a trudność za pomocą czystego AS3.0- niemożliwy dla Ciebie, chyba że napiszesz blibliotekę w AS3.0 do łączenia się z mysqlem ;] Wyjdź... i naucz się korzystać z googli. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyjdź... i naucz się korzystać z googli. Chodzi Ci o to: http://www.mikechambers.com/blog/2007/05/0...ysql-library/?? Pokaż mi jak nawiązać połącznie z bazą bez tej biblioteki, a wyjdę. Dla ułatwienia link do manuala: http://help.adobe.com/pl_PL/Flash/10.0_Wel...4097B73F34.html Ten post edytował deirathe 11.01.2011, 23:23:43 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale ja nie powiedziałem, że ma to zrobić BEZ biblioteki. Skoro takie są to można z nich skorzystać.
http://code.google.com/p/assql/ -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:03 |