![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--jacek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, załóżmy ze mam dwie bazy danych o nazwach : news i komentarze.
[Komentarze]
[news]
Chciałbym pobrać wartość [id] z tabeli news i wpisać ją w tabele komentarze w kolumnę [przynaleznosc]. Tak żeby news został przydzielony do komentarza i wyświetlony poniżej. Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać, póki co wyświetla mi poprawnie jeżeli mam tylko jeden news, wtedy wszystkie komentarze pokazuje się pod nim. Tutaj zamieszczam cały kod ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Dodajac komentarz, w pole przynaleznos dodajesz id newsa i wtedy komentarze wyswietlasz wedlug tego id warunkiem
|
|
|
--jacek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no to wiem, ale nie wiem dokladnie jak to mam zrobic.. moglbys podac na przykladzie ? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie wiem jak to zrobić, ale byś musiał bardziej to wytłumaczyć (tak zwanie zrobić analizę problemu), bo tak to nie rozumiem twojego problemu... weś szybko odpisz...
|
|
|
--jacek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiec jest dana strona na której poprzez PHP dodaje newsy(już go mam i działa), teraz staram się zrobić podobny skrypt żeby dodawał komentarze pod newsami. Każdy z tych komentarzy ma być przypisany do newsa pod którym został dodany. Cos jakby tutaj na forum. Do każdego tematu są przyporządkowane dane posty. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale teraz tak... masz dwie tabele? Na komentarze i newsy?
Jeśli tak to przy pisaniu komentarza dodajesz dany id newsa do komentarze, a potem to pokazujesz... |
|
|
--jacek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
I tutaj pytanie do was, jak pobrac wartosc id z tabeli news i wstawic do tabeli komentarze. prosze o przyklad (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
A jak pobierasz tresc newsa?! Tak samo pobierasz id newsa, trzymasz to id w sesji, cookie lub w linku (GET) i po dodaniu komentarza przypisujesz to id
|
|
|
--jacek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo jak otwierasz newsa to dajesz GET id newsa z bazy pobierasz news a potem pobierasz komentarze z id newsa ktorego masz w GET
|
|
|
--jacek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Teraz z kolei mam inny problem.. Dodaje mi przynaleznosc do pierwszego news'a, prawidlowo, ale jak dodaje news'a do drugiego to pokazuje mi dalej przynaleznosc pierwszego..
cos w tym stylu :
kurde panowie pomóżcie mi.. juz trace nerwy. Siedze nad tym od ponad 5 godzin i nie wiem gdzie moge miec blad.. tutaj zamieszczam kod:
Blad jaki mi sie wyswietla to : Warning: mysqli_query() [function.mysqli-query]: Couldn't fetch mysqli in /www/payne3_www/www/wyswietl_tekst.php on line 144 Dodano newsa Warning: mysqli_close() [function.mysqli-close]: Couldn't fetch mysqli in /www/payne3_www/www/wyswietl_tekst.php on line 153 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 18:31 |