![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę was - pomocy! Włosy tracę...
Postanowiłem przesiąść się na PDO - wszystko fajnie, ale niektóre tabele mi "nie działają"... Poniższy kod dla jednych tabel działa, a dla innych już nie... Początkowo myślałem, że problem tkwi w "_" w nazwie, ale nie... Już włosów mi brak - może macie jakieś rady, co do PDO?
Z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował ixpack 11.01.2011, 17:54:03 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co wywala?
Spróbuj zawrzeć to w `` => `tclo_brands`. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywala
SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'baza.tclo_brands' doesn't exist. Ale tabele na są - problem jest ze wszystkimi tabelami, które tworzę od kilku dni... Te, "stare" działają ok. Problem mam i na lokalnej maszynie i na serwerze... Próbowałem brać w ', " - problem wydaje się po stronie serwera tylko, że na phpmyadminie wszystkie tabele są, korzystając z mysqli nie ma tego problemu... Tak jakby PDO sprawdzało jakiś cashe zanim sprawdzi czy tabela jest :/. O losie. Ten post edytował ixpack 11.01.2011, 17:53:29 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
` to nie apostrofy, wpisuje się je klawiszem z tyldą. Spróbuj.
|
|
|
![]()
|
|
Niestety - problem chyba leży po stronie serwera mysql, szukałem, nie znalazłem
![]() Nawet jak wybieram NOWĄ tabelę bez podkreślników itp. to ten sam problem - tak jakby PDO nie widziało nowych tabel :/ dziwne. Stare tabele (już ponad roczne) działają tak jak powinny... Nowe nie. Poddaję się i zamiast PDO używać będę jak do tej pory mysqli :/ też ma prepare - bo głównie o to mi chodzi. Chciałem iść z duchem czasu ![]() ![]() ================== Następnego dnia...:=============================== Ok rozwiązałem problem ![]() Konfiguracja mojego dedyka jest skopana, a że z linuxem nie jestem na "Przyjacielu", raczej tylko na "kolego" - więc tego nie ruszam... Rozwiązanie: zamiast podawać ip.ip.ip.ip bazy do której się łącze wystarczy wstawić localhost ;D (zapewne jakbym łączył się z bazą, która nie jest postawiona na tym samym serwerze, to by było ok...) - oczywiście z lokalnej maszyny mi nadal nie działa (z adresem ip.ip.ip.ip ![]() Ponad to wyczytałem gdzieś, że należy podawać całą nazwę tabeli: baza.tabela - ale u mnie to nie pomagało... W moim przypadku skopane ustawienia serwera.
Ten post edytował ixpack 12.01.2011, 12:10:05 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:59 |