![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zwracam sie z prosba o pomoc. Chcialem zastosowac sobie znaleziony w internecie skrypt do zliczania klikniec w dany link. Wzmiankowany srypt zlicza mi klikniecia w link do sciagniecia pliku i zgodnie z opisem zapisuje licznik w pliku download.dat ale nie potrafie spowodowac aby ilosc klikniec wyswietlala sie na stronie (zgodnie z opisem jest taka funkcja). Caly czas wyswietla mi wartosc "0". Bardzo bym prosil o pomoc z tym problemem. Przedstawiam kod jaki zamiescilem u siebie na stronie:
Dodaje rowniez link do calego skryptu: skrypt Moze ktos znajacy sie na temacie zechce udzielic mi wskazowek. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam ochoty tego pobierać więc wstaw tutaj tą funkcję...
ps. a co to? <? liczba_pobran($dbp.zip) ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a co to? <? liczba_pobran($dbp.zip) ?> dbp.zip to nazwa mojego pliku do pobrania. W opisie widnieje jako: <? liczba_pobran($plik_do_pobrania) ?> Zamieszcze moze caly opis ktory zostal dolaczony do skryptu: Cytat Jeśli chcesz używać jednej z poniższych funkcji do obsługi downloadu najpierw dołącz pobierz_plik.php:
<? include_once "pobierz_plik.php"; ?> <? include_once "pobierz_plik_conf.inc"; ?> Utwórz plik download.dat i nadaj mu prawa 666 >> Nie wiesz jak? >> Użyj Windows Commandera >> Menu Files/ Change atributes Trzy funkcje: 1. <? pobierz_plik($plik_do_pobrania,$nazwa_wyswietlana,$podac_rozmiar,$podac_ilosc_pobran) ?> która jest linkiem do pliku, a po/przed linkiem w zależności od parametru: $podac_rozmiar(true(1)/false) wyświetla rozmiar pliku w b. $podac_ilosc_pobran(true(1)/false) wyświetla ilość pobrań pliku. Funkcja pobiera z pliku ilość pobrań i wyświetla w nawiasie przed nazwą, Jeśli nazwa pliku jes równa "", stanie się nią nazwa pliku. 2. <? liczba_pobran($plik_do_pobrania) ?> która pobiera z pliku ilość pobrań i wyświetla. W razie gdyby ktoś chciał niezależnie wyświetlić liczbę pobrań danego pliku. 3. <? top_downloads($podac_rozmiar,$podac_ilosc_pobran,$ile_wyswietlic) ?> Lista jest wyświetlana na podstawie pliku download.dat i jeśli coś się tam znajduje to będzie brane pod uwagę, rozmiar jest podawany tylko jeśli plik jest na serwerze. Można oczywiście stworzyć link ręcznie: <a href="http://twoj.serv.pl/get_file.php?id=podac_ilosc_pobran">nazwa_wyswietlana</a> Ten post edytował alek37 11.01.2011, 13:25:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super dzieki. Zadzialalo, pieknie odswierza licznik pobran.
|
|
|
--nowicjusz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie za bardzo mogę zrozumieć z readme, jak skutecznie wprowadzić ten skrypt do kodu.
Moje uszanowanie dla twórcy, niemniej z szacunku do ludzi nieobeznanych w PHP mógł pomyśleć o napisaniu czytelnej dla nowicjuszy dokumentacji. Zakładam, że skryptem tym celował właśnie do takich osób. Wszak, osoba obeznana napisałaby go sobie sama bez problemu. Czy mogę prosić o jasne instrukcje krok po kroku? Z góry dziękuję. |
|
|
--nowicjusz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dodam jeszcze, że wszystkie pliki ze skryptu dodałem już na serwer.
Mam bezpośredni odnośnik do pliku w kodzie strony: <a href="http://ftp.xxx.pl/aaa/bbb/ccc.pdf>Kliknij i ściągnij</a> I teraz co muszę zrobić, aby dodać do niego ten licznik? Nie zależy mi na wyświetlaniu obok linku na stronie liczby odsłon, tylko na samym zapisie jej do pliku na serwerze i podglądanie jej bezpośrednio przez notatnik. |
|
|
--nowicjusz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nikt nie pomoże? Proszę, użyczcie wiedzy, wspomóżcie nowicjusza-niedouka... Wyślę browca pocztą! :-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 16:40 |