![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Siedzę od kilku bitych godzin i nie mogę znaleźć błędu. Firebug też nie wywala błędów ?! Oczywiście wcześniej wszelkie biblioteki są dołączone. Walidacja formularzy działa z tym ,że po wysłaniu zamiast treści jest pusta strona?!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez rezultatu. Walidacja działa więc problem jest gdzieś wokół $.Ajax . Ale nic nie widzę dziwnego ?!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
W firebug widać informacje na temat połączenia?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@webdice: To są równoważne zapisy:
1. Powtarzasz strasznie dużo kodu, zamiast umieścić go na przykład w pętli. 2. By uzyskać dane z formularza i utworzyć z nich odpowiedni ciąg (do przesłania w żądaniu) możesz użyć jQuery.serialize() (zajmuje się od razu poprawnym przygotowaniem ciągu czego Ty nie robisz). 3. Czy samo żądanie się wykonuje? Jeśli tak to co jest w jego wyniku zwracane? Sprawdź czy nie wystąpił błąd jQuery.ajax() - parametr error. |
|
|
![]()
|
|
@webdice: To są równoważne zapisy:
Nie wiedziałem, ale rzeczywiście po sprawdzeniu - zgadza się. Cytat All three of the following syntaxes are equivalent:
$(document).ready(handler) $().ready(handler) (this is not recommended) $(handler) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to skoro jest odpowiedź oznacza to, że żądanie samo w sobie się powiodło. Teraz pytanie czy odpowiedź nie jest błędem. Jakie konkretne nagłówki otrzymujesz w odpowiedzi i jaka jest treść samej odpowiedzi?
|
|
|
![]()
|
|
Po prostu formularz za pomocą pliku js wysyła wszytko do process.php w formie POST i w firebugu mogę zobaczyć jak najbardziej rzeczywistą i prawdziwą odpowiedź. Ale dlaczego nie widać ,żadnego komunikatu ?!
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie przedchwilą wpadłem na to też i sprawdziłem:
Kod $.ajax({ type: "POST", url: "process.php", data: dataString, success: function() { $('#contact_form').html("<div id='message'></div>"); alert( "Data Saved "); $('#message').html("<b>Wiadomość została wysłana.</b>") .append("<p>ok</p>") .hide() } }); I o dziwo alert jest?! czyli coś jest coś nie tak z tym html ?! Zaraz spróbuje coś wymyślić ciekawego bo mnie rozniesie ;-) EDIT: Działa ostatnią wartość hide trzeba było zamienić na show ;-) dzięki za pomoc Ten post edytował oomaster 10.01.2011, 20:46:17 |
|
|
![]()
|
|
Widzisz to .hide()? Ono ukrywa nowo dodany komunikat.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:17 |