![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie mam taki problem:
mam taki plik :
i po wrzuceniu go na serwer wyskakuje mi problem : Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/sites/yoyo.pl/t/e/testowo1313/zalogowany.php on line 6 eeeee Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting '(' in /var/www/sites/yoyo.pl/t/e/testowo1313/funkcje/genhash.php on line 2 Nie mam pojęcia czy jest to jakiś problem bazy danych, lub (bardziej prawdopodobne) błedu w kodzie ;/ Zamieszczałem podobny przypadek na forum, umieściłem korekty lecz to nie pomaga. Czy ktoś jest w sanie mi pomóc ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brak wyników z bazy - innymi słowy użytkownik o podanym w sesji id nie istnieje lub nie uzyskałeś połączenia z bazą
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo jest to jeden z plików gry(silnika) php.
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jak to zmienić by się normalnie można było logować (rejestrować) ale najpierw jak się pozbyć tych błędów i uruchomić gre. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj przed pobraniem z bazy warunek
nie zapomnij o klamrach tym warunkiem możesz też sprawdzić czy jesteś zalogowany może plik z danymi logowania na serwer masz w innym katalogu a wtedy
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie pisałem tego kodu, dlatego mam aż tak wiele problemów.
Jest to silnik gry który miałem naprawić i się tego zobowiązełem (nie wiedziałem że jest aż tak źle) Czy mógłbyć zaprezentować jak w praktyce powinien wyglądać ten poprawiony plik i co jeszcze powinienem zmienić ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten warunek nie miał pomóc, a wyeliminować niektóre hipotezy
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował CuteOne 10.01.2011, 19:12:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Pokaz plik gdzie zapisujesz do sesji id_user, przy logowaniu pewnie jest blad
|
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem (nie wiem czy o to chodziło, jeśli nie to przepraszam ;()
Plik zalogowany.php wygląda teraz tak :
a błedy pojawiające się to : Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/sites/yoyo.pl/t/e/testowo1313/zalogowany.php on line 5
Array ( ) eeeee Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting '(' in /var/www/sites/yoyo.pl/t/e/testowo1313/funkcje/genhash.php on line 2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1 zrzut da ci zapytanie sprawdź sobie w phpadmin np. czy coś zwróci;) 2gi da ci typ wyniku oraz wynik; var_dump prawdę ci powie; zapewne tego ID tam nie ma w bazie. ps. od kiedy można używać spacji w nazwie funkcji o.O? ps2. myślisz że coś tak skomplikowanego jak silnik gry jesteś w stanie napisać? masz problem ze zrozumieniem błędów które są dość dokładnie opisane. a tu jeszcze dojdą bugi które błędów nie zwracają a są. takie projekty to wyższa szkoła jazdy: optymalizacja na wysokim poziomie sprawienie, że dane procesy wyglądają na zachodzące w czasie rzeczywistym. bezpieczeństwo. |
|
|
![]()
|
|
z tego wynika , że tablica sesji jest pusta.
Pokaż skrypt gdzie ją tworzysz czyli gdzie jest coś takiego: $_SESSION['klucz']=......... jeszcze raz spytam czy plik połączenia z bazą jest w tym katologu co w skrypcie |
|
|
![]()
|
|
Tak jak mówiłem... brak połączenia z bazą oraz brak sesji lepiej poducz się PHP bo daleko tak nie zajedziesz
UP: jak by nie był dostał by fatal error ... Ten post edytował CuteOne 10.01.2011, 19:36:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:23 |