![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam:
mam taki oto kod: wywołanie funkcji counter_site() - zliczanie odwiedzin
natomiast tu jest kod funkcji counter_site:
problem polega na tym, iż w zależności przez jakie łącze internetowe wchodze na swoją witryne .. raz zlicza mi tylko jednokrotnie moje wejście w ciągu godziny.. a na innym połączeniu za kazdym odświeżeniem strony dodaje mi licznik ( nawet czasami jedno odświeżenie powoduje zwiekszenie licznika o 2) gdzie mam tu błąd: pomocy:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to jest w internecie to masz dużo odwiedzin na stronie...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to jest w internecie to masz dużo odwiedzin na stronie... aleś mi pomógł ..jakies inne błyskotliwe opinie? wiec tak.. jako ze nikt mi nie pomógł .. trochę temat olałem ale dzis za niego postanowilem się wiziąść poraz kolejny.. wprowadzilem takie oto zmiany zeby zlokalizować błąd:
i przykładowo wynik mam taki na początku sprawdzam jaki ip zapisuje sie do zmiennej $ip123 $ip123=$_SERVER['REMOTE_ADDR'] daje mi na początku wynik: 178.36.23.122 następnie zapisuje go do bazy poprzez inet_aton który zapisuje sie jako : 2147483647 co po wyciągnięciu daje wynik ip: 127.255.255.255 czemu błędnie przetwarza sie w myslu skoro dobrze jest zapisywany do zmiennej próbowałem manualnie zapisać go przez zapytanie do bazy: $sql="insert into site_counter (counter_time, ip) values (NOW(),INET_ATON('123.123.123.112'))"; i wtedy wszystko sie dobrze zapisuje wyglada na to ze z niewiadomo jakich (dla mnie ) przyczyn przed samym podaniem zmienniej $ip123 do inet_aton ip sie jakos zmienia na calkowicie innyc ciąg proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:48 |