![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem nowy i bardzo liczę na waszą pomoc ![]() a więc tak, dostałem silnik gry php i postanowiłem go naprawić (udoskonalić) ale po wgraniu na serwer orginalnej wersji mam kilka błędów a np ten : Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/sites/*********/********/zalogowany.php on line 6 eeeee A oto treść pliku "zalogowany.php" " Kod <?php session_start(); require('dbconnect.php'); $a = "SELECT * FROM `uzytkownicy` WHERE `id`='$_SESSION[user_id]'"; $a = mysql_query ($a); $aa = mysql_fetch_array($a); if ($_SESSION['user_id'] and $aa['hash'] == $_SESSION['hash'] and $_SERVER['REMOTE_ADDR'] == $aa['ost_ip']) { $aktywny = time()+60*2; $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $online="UPDATE uzytkownicy SET ost_ip = '$ip', ost_aktywny = '$aktywny' WHERE id=$_SESSION[user_id]"; mysql_query($online) or die("Wystapił blad"); } else { echo "eeeee "; /* session_start(); session_unset(); session_destroy(); */ } ?> Blagam o pomoc i nie usuwanie mego tematu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj Ten post edytował MateuszS 9.01.2011, 15:56:10 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem ale pojawia się to : Kod Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /var/www/sites/yoyo.pl/t/e/testowo1313/zalogowany.php on line 14 Zamieszczam cały plik i jeśli ktoś mądrzejszy byłby łaskawy zajrzeć to byłbym wdzięczyny : Kod <?php
session_start(); require('dbconnect.php'); $a = "SELECT * FROM `uzytkownicy` WHERE `id`='".$_SESSION['user_id']."'"; $a = mysql_query ($a); $aa = mysql_fetch_array($a); if ($_SESSION['user_id'] and $aa['hash'] == $_SESSION['hash'] and $_SERVER['REMOTE_ADDR'] == $aa['ost_ip']); { $aktywny = time()+60*2; $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $online="UPDATE uzytkownicy SET ost_ip = '$ip', ost_aktywny = '$aktywny' WHERE id=$_SESSION[user_id]"; mysql_query($online) or die("Wystapił blad"); } else { echo "eeeee "; /* session_start(); session_unset(); session_destroy(); */ } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Try
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Użyłem tego kodu, wyskoczyło : Trwa ładowanie po czym problem się ponowił. Nie mam pojącia dlaczego. Ponad to chyba przy wchodzeniu na strone powinien być najpierw plik index.php , a mnie wrzuca od razu do zalogowani.php Może w pliku index jest coś nie teges. Zamieszczam i licze na pomoc ![]() (ps Dzięki za zainteresowanie i pomoc) Kod <?
require('header.php'); up(); echo " <form action='login.php' method='post'> Login:<br><input name='nick' size='14' type='text' value='' /><br> Hasło:<br><input name='haslo' size='14' type='password' value='' /><br> <input type='submit'value='Zaloguj' /> </form><br> <a href='index.php?schooligans=rejestracja'>Rejestracja</a><br> <a href='index.php?schooligans=przypomnienie'>Przypomnienie</a><br>"; dwn(); ?> |
|
|
![]()
|
|
Wywal ten średnik po ifie. Man... dałem ci gotowy kod.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, wywaliłem.
Pojawiło się: Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/sites/yoyo.pl/t/e/testowo1313/zalogowany.php on line 6 eeeee Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting '(' in /var/www/sites/yoyo.pl/t/e/testowo1313/funkcje/genhash.php on line 2 a plik zalogowany.php wygląda to retuszu tak: Kod <?php
session_start(); require('dbconnect.php'); $a = "SELECT * FROM `uzytkownicy` WHERE `id`='".$_SESSION['user_id']."'"; $a = mysql_query ($a); $aa = mysql_fetch_array($a); if ($_SESSION['user_id'] and $aa['hash'] == $_SESSION['hash'] and $_SERVER['REMOTE_ADDR'] == $aa['ost_ip']) { $aktywny = time()+60*2; $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $online="UPDATE uzytkownicy SET ost_ip = '$ip', ost_aktywny = '$aktywny' WHERE id=$_SESSION[user_id]"; mysql_query($online) or die("Wystapił blad"); } else { echo "eeeee "; /* session_start(); session_unset(); session_destroy(); */ } ?> |
|
|
![]()
|
|
Kurcze to najprostsze błędy, nawiasy, klamry, średniki, posprawdzaj czy wszystko jest podomykane, czegoś nie brakuje.
|
|
|
![]()
|
|
wierz mi że sprawdzałem, i albo nie umiem tego znaleść albo coś tu nie tak ;/
Może byłbyś tak miły i sam to wypatrzył ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pokaż jeszcze 5 pierwszych linijek z genhash.php. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
tu przed nawiasem masz odstep a chyba nie powinno byc, sprawdz a funkcja tez tak nie powinna wygladac -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Skoro tak sądzisz to na co powinienem to zmienić ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie wiem bo nie widze gdzie odwolujesz sie do tej funkcji, powinno byc generateHash() lub generate_Hash() albo cos w tym stylu a Ty masz odstep i podwojnie zamkniety nawias,nie widzisz tego?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:39 |