![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
otóż mam takie pytanie - czy istnieje możliwość odebrania dwa razy różnych danych metodą post? A mianowicie... Mam akcję poprawneAction(), w której pobieram poprzednio przesłane dane, a nastepnie te dane wyświetlam w widoku, w którym to należy je potwierdzić porzez submit button, a następnie chcę te dane wrzućić np. do bazy. Czy da się to rozwiązać w jednej akcji? Akcja:
Widok:
Ten post edytował d_hrabia 9.01.2011, 03:28:15 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%)
|
Najlepiej by było stworzyć dwie akcje, a żeby działało tak jak chcesz musisz dorzucić dodatkowe pole do formularza, które będzie mówić, czy to jest drugi request do tej samej akcji
Kod if($this -> getRequest() -> isPost()) { if($this -> _getParam('doubleSubmited' , false)) { //zapis do bazy } $this -> view -> doubleSubmited = true; } To dorzuć do formularza
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wystarczy dać dwa pola submit z innym parametrem name i potem sprawdzić które zostało przesłane postem. Inny sposób to zapisanie przesłanych danych z pierwszego formularza w sesji a po potwierdzeniu zapisanie ich w bazie, bo po co je jeszcze raz przesyłać.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 20:31 |