![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 364 Pomógł: 3 Dołączył: 29.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chciałbym się wyedukowac w curl
jestem narazie zielony czytam manuala i troche tego nie rozumiem PRosze mi powiedzec od czego zaczać np chce zeby curl zalogował sie na pewna strone i pobrał tresc po zalogowaniu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=XcgQUsorF_8 curl logowanie poradnik
wklep w google php curl poradnik , php curl tutorial albo na yt jest tego setki. Ten post edytował gigzorr 8.01.2011, 13:09:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 364 Pomógł: 3 Dołączył: 29.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
narazei zrobiłem ze sie loguje na strone
prosze mi pomóc jak zrobic zeby skrypt kliknoł w odpowiedni link refresh mam livehttpheader a co tam w nim szukac |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt nie kliknie tylko wejdzie na daną stronę..
musisz ustawić
aby zawartość strony przypisało do zmiennej strona, jeśli ustawisz 0 wyświetli się Tobie cała zawartość strony. no i teraz dzięki preg match wyszukujesz w tym stringu interesującego Cie linku i znowu dzięki za pomocą CURL wchodzisz na niego. jak wyszukać link (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) wpierw sprawdź w źródle jakie taki go otaczają a poźniej ustaw odpowiednia regułkę w preg match. PS na gotowca nie licz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
hmm
a jak wyglada polecenie zeby curl tylko odwiedził daną strone ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro 'napisałeś polecenie' które loguje się na daną stronę to powinieneś też wiedzieć jak napisać żeby po prostu wczytał daną strone O.o
gotowca nie dostaniesz bo widzę tego oczekujesz |
|
|
![]()
|
|
oj tam
to logowanie znalazłem a nie zrobiłem poprawiam sie;] chce tylko wiedizec jak otworzyc strone za pomocą curl
prosze mnie poprawic i troche wyjasnij co i jak chce zeby skrypt zalogował sie na link i z link weszedł ale jako zalogowany na link2 loguje sie dobrze ale z przejsciem na link 2 juz jest chyba wylogowany |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:57 |