![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z konfiguracją tiny_mce. Ściągnąłem tiny znajduje się w katalogu web/js/tiny_mce plik settings.yml prod: .settings: no_script_name: off rich_text_js_dir: js/tiny_mce tiny działa w standardowej konfiguracji rozszerzam opcje w pliku app.yml default values all: tinymce_options: theme:'advanced', plugins:'emotions,table,paste,save', theme_advanced_buttons1: 'separator,bold,italic,underline,separator,undo,redo,separator,justifyleft,ju stifycenter,justifyright, separator,fontsizeselect,forecolorpicker,backcolorpicker,separator, link,unlink,separator,save,separator', theme_advanced_buttons2:'separator,bullist,numlist,separator,outdent,indent,separator,tablecontrols,s eparator', theme_advanced_buttons3: 'separator,emotions,separator,hr, separator,code,removeformat,separator,pastetext, pasteword,selectall,separator',language:'pl',mode:'exact', relative_urls:false,debug:false,valid_elements:'*[*]',height:'100%',width:'100%' czyszczę cache i nie ma żadnych zmian. werscja symfony sandbox 1.0.21 system windows xp # Apache Web Server Version 2.2.8 # PHP Script Language Version 5.2.6 # MySQL Database Version 5.0.51b # phpMyAdmin Database Manager Version 2.10.3 phpMyAdmin Database Manager Version 2.10.3 PHP Information Version 5.2.6 Proszę o pomoc w konfiguracji Ten post edytował tu_szopen 8.01.2011, 11:42:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dołóż do swojego posta jeszcze bbcode.
Nie wiem jak Ci pomóc, bo to jakaś prehistoryczna wersja (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Mogę wiedzieć skąd wziąłeś te opcje konfiguracji? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze to zmień wersje symfony
po drugie tak jak pisał destroyer użyj bbcode bo nie wiadomo czy dobrze napisałem konfiguracje w app.yml (chodzi o wcięcia) po trzecie zainstaluj sobie firebuga i zobacz sobie w kodzie strony z jaką konfiguracją ładuje się tinymce |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W symfony 1.0 nie można było z poziomu app.yml zmieniać konfiguracji tinymce. Opcja ta jest dostępna dopiero w 1.3 i późniejszych, ale i tak nie korzysta się z tego na rzecz rozszerzenia helpera o własny plik konfiguracyjny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 02:12 |