![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem i nie wiem jak go ugryźć. Baza danych ma 2 tabele w relacji jeden do wielu. PRODUKTY id_produktu nazwa_produktu ILOŚCI id_produktu rozmiar ilość Przykładowo wypełniam te table tak PRODUKTY |---|----------------------| | 1 | balonik zielony | | 2 | balonik czerwony | | 3 | balonik biały | |--------------------------| ILOŚCI |---|--------|-----| | 1 | duży | 12 | | 1 | mały | 9 | | 2 | duży | 0 | | 2 | mały | 0 | | 3 | duży | 4 | | 3 | mały | 0 | |------------------| Teraz próbuje uzyskać taki oto wynik |---|------------------------|--------| | 1 | balonik zielony | 21 | | 3 | balonik biały | 4 | |-------------------------------------| Czyli id towaru, nazwę oraz łączną ilość danego produktu w bazie ilości o ile ta ilość jest wieksza od 0 Prosiłbym o jakiś trop (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki pozdrawiam Tomek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh dzięki że też wcześniej na to nie wpadłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 14:08 |