Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Kohana] Jak zakodować url w adresie jako parametr
Agape

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Muszę przesłać metodą GET adres strony. Próbowałem kodować przez base64 ale tam są znaki / wiec jest nieprawidłowe wywołanie. Teraz robie to przez urlencode i niestety występuje błąd 404 ;/
Macie jakies pomysły jak to można przesłać?

ps. adres strony to pelny adres, nie tylko domena, czyli np. http://www.strona.pl/costam/patametry.php?a=1&b=2#skld

Ten post edytował Agape 7.01.2011, 09:00:08
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
flashdev

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Cytat(Agape @ 7.01.2011, 08:58:02 ) *
Muszę przesłać metodą GET adres strony. Próbowałem kodować przez base64 ale tam są znaki / wiec jest nieprawidłowe wywołanie. Teraz robie to przez urlencode i niestety występuje błąd 404 ;/
Macie jakies pomysły jak to można przesłać?

ps. adres strony to pelny adres, nie tylko domena, czyli np. http://www.strona.pl/costam/patametry.php?a=1&b=2#skld

Co jest nieprawidłowe? Kodowanie transportowe base64 nadaje się tutaj bez problemu. A jeszcze lepsze będzie urlencode (krótszy adres), które właśnie do tego służy.
+Quote Post
Agape

Ostrzeżenie: (0%)
-----

base64 ma / w adresie wiec router nie prawidlowo przekazuje adres przy urlencode jest
Kod
Unable to find a route to match the URI: 404.shtml

Ok okazało się, że żaden z tych sposobów nie rozwiązuje mojego problemu ale rozwiązują go oba na raz. Najpierw urlencode żeby pozbyć się znaków / a później base64 zeby przesłać adres. Dzięki za pomoc, pozdrawiam

Ten post edytował Agape 7.01.2011, 09:27:35
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:38