![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Meduz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam mały problem.
Tworzę mały formularz na podstawie kursu PHP i MySQL helionu. Podczas gdy składam zamówienie w formularzu wszystko jest okej tylko na stronie pokazują mi się niepożądane znaki z języka php. mianowicie "?>"
Według książki na stronie nie powinno wyskoczyć nic prócz: Częsci samochodowe Janka Wyniki zamówienia Zamówienie przyjęte natomiast u mnie to wygląda tak : Częsci samochodowe Janka Wyniki zamówienia Zamówienie przyjęte "?> Dlaczego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej to samo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Czy masz w ogóle zainstalowane php?
2) Czy skrypt który odpalasz ma rozszerzenie .php ? 3) Cytat Malutki problem w moim raczkowaniu, Proszę o pomoc Wysil się następnym razem na normalny tytuł
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. tak.
2. tak. 3. Ajj tam czepiasz się ;] |
|
|
![]()
|
|
ad1) ad 2)
Coś nie bardzo skoro ci nie traktuje tego jako php, a już szczegolnie po tym jak zastosowales się do wskazowek poprzednika. A w jaki sposob odpalsz to w przeglądarce? Podaj pełen link jaki uzywasz. ad3) Nie czepiam się, a grzecznie daje ci do zrozumienia, że następnym razem za taki tytuł zamknę temat |
|
|
![]()
|
|
ad 1 i 2
stworzyłem plik test.php z kodem i wyświetla się strona z danymi php, a według książki to oznacza że php jest zainstalowane. Najpierw uruchamiam Formularz.html, w którym wypełniam formularz i realizuje zamówienie Następnie przyciskam "Złóż zamówienie" i automatycznie kieruje mnie to na stronę przetworzzamowienie.php której kod podałem wcześniej... ad 3. Dobrze, postaram się być dokładniejszy co do przedstawienia problemu w temacie Ten post edytował Meduz 7.01.2011, 12:07:54 |
|
|
![]()
|
|
Dziwne. Skoro dziala ci phpinfo() to i tamto powinno dzialac.
1)A pokaz jeszcze raz kod pliku przetworzzamowienie.php tylko juz po zmianach ktore zrobiles. 2)Pokaz też dokladnie co ci zwraca przeglądarka. W poprzednim poscie nie pokazales dokladnie co do joty. 3)I pokaż też jak wygląda źródło strony w przeglądace |
|
|
![]()
|
|
przetworzzamowienie.php
teraz pojawił się kolejny problem.... Przeglądarka zamiast wyświetlać to co powinna wyświetlać wyświetla mi cały kod przetworzzamowienie.php Źródło strony wygląda identycznie jak u góry. Odświeżam Ten post edytował Meduz 7.01.2011, 12:16:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Przeglądarka zamiast wyświetlać to co powinna wyświetlać wyświetla mi cały kod przetworzzamowienie.php"
Oznacza to , ze nie masz php zainstalowanego , zainstaluj vertrigo. |
|
|
![]()
|
|
odinstalowałem wszystko i zainstalowałem vertrigo... zadziałało dzięki śliczne
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.09.2025 - 17:26 |