![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Krótko, zwięźle i na temat powiem w czym rzecz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jest taka strona http://sklep.kfd.pl/ a w niej menu podzielone ładnie na kategorie/producenci, po kliknięciu np. na producenci menu zmienia swoją zawartość. Patrząc w kod źródłowy, menu jest zrobione NIEPOPRAWNIE semantycznie... są tam divy, tabelki, spany itd. Czy uważacie, że da się coś takiego zrobić w definition lists (dl dt dd)? Jak ugryźć ten temat od strony CSS? Próbowałem zrobić coś takiego: Ale nie wiem jak to oprogramować w CSS, żeby wyglądało tak jak wyżej. Próbowałem dla dt dać float: left i dla określonych dd display: none, ale nie trzyma się to ładu i składu, nie wiem po prostu czy opłaca się męczyć z czymś takim. A może lepiej dać dwie listy ul ?Jedna z podziałem na kategorie/producenci a druga po prostu na pozycje w menu, a w zależności od wybrania opcji z pierwszej listy będzie dynamicznie aktualizowana ta druga. Czy ktoś ma jakieś sugestie? Będę wdzięczny za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Kaloryfer 7.01.2011, 00:42:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jasne, że lepiej zrobić to za pomocą list UL, po to zostały stworzone. A definition lists jak sama nazwa wskazuje jest do definicji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 13:36 |