![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem. Otóż jakiś czas temu gdzieś znalazłem skrypt do pobierania zdjęć z folderu i wygląda on tak:
Skrypt pobiera zdjęcia z folderu i wyświetla, zarówno miniaturki jak i po kliknięciu cały obrazek. Teraz chciałem wykorzystać go do losowania obrazków (aby były pomieszane) ale w żaden sposób mi się to nie udaje bo jeżeli użyję explode do rozbicia $image na poszczególne nazwy to tworzy mi się kilka tablic ponieważ do każdej wykonanej pętli jest nowa tablica i sam już nie wiem jak to wykonać, aby działało. Ten post edytował VishOne 6.01.2011, 16:49:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 14 Dołączył: 28.11.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt na szybkości i nie sprawdzony, ale raczej działa. Dałem trochę inne i chyba lepsze rozwiązanie co do formatów obrazka ;P
Można by też zastosować DirectoryIterator, ale to Ci starczy. Chyba o to chodziło, tak? ;d #Down Nie ma sprawy ;P Ten post edytował Dipter 6.01.2011, 18:11:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc ale już wymyśliłem sobie jak to zrobić w prosty sposób.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:24 |