![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2010 Skąd: Głogów / Lubin / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem że chcę zrobić taki mały notatnik na stronie w którym będą mogli wszyscy zapisywać i edytować zawartość.
Mam taki problem że nie wiem jak wykonać polecenia do zapisania i odczytania danych których użytkownicy zapamiętali. Notatnik ma okienko: nie wiem jak pod do wykonać zapytania aby odczytać i zapisać dane. Dane do łączenia do SQL:
a tabela nazywa się notatka. coś takiego wykonałem ale to nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
i jak zrobić button który będzie zapisywał te dane. czy mógłby mnie ktoś nakierować lub jakoś pomóc przy tym. Z góry dzięki za pomoc Ten post edytował by_Damianos 5.01.2011, 22:44:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 4 Dołączył: 4.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś pisałem taki notatnik dla adminów w ich panelu aby mogli sobie zostawiać nawzajem wiadomości. Jeśli myślimy o tym samym postaram się nakierować Cie na dobre rozwiązanie:
Aby w ogóle uzyskać te dane potrzebujesz najpierw je pobrać z mysql w tym celu możesz użyć np. takiego zapytania:
Sam formularz musi odczytywać dane z mysql np. tak:
reszta może schematycznie wyglądać np. tak:
Innymi słowy rozwiązanie to sprawdza się tylko gdy masz jedną notatkę bez możliwości wybierania notatek przy formularzu Ten post edytował ZuyPan 6.01.2011, 10:21:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:17 |