![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z przeglądarką IE (wersje 7 i 8; na innych wersjach nie sprawdzałem). Mianowicie stworzyłem stronę, która działa prawidłowo na Firefox-ie i Chrome, ale Internet Explorer wyświetla komunikat: "Program internet explorer nie może odtworzyć witryny internetowej http://edu-tm.za.pl/index.php?strona=kontakt Operacja przerwana.". Po czym następuje przekierowanie do strony błędu IE: "Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web [...]". Poszukałem trochę z Google i mimo tego, iż na kilku forach proponowano rozwiązania, to okazywały się one być nieskuteczne w moim przypadku. Błąd pojawia się w różnych momentach. Raz wystarczy tylko uruchomić stronę, innym razem komunikat pojawia się po "przejściu" po kilku kategoriach. Osobiście mam wyrobione (negatywne) zdanie na temat Internet Explorer-a, ale jako "twórca strony" chciałbym, aby również osoby, które korzystają z IE mogły bezproblemowo obejrzeć ową witrynę. Zatem prosiłbym o merytoryczne odpowiedzi dalekie od stwierdzeń typu: "Zmień przeglądarkę!". Zaznaczam, że stronę sprawdzałem na kilku jednostkach komputerowych i wszędzie problem występował. Mam wrażenie, że problem tkwi w animacji flash, jednakże nie wiem w czym dokładnie. Proszę o pomoc ![]() Zrzut ekranu: ![]() Pozdrawiam Ten post edytował sianx 12.01.2011, 18:47:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie w JavaScripcie odwołujesz się do elementu którego IE jeszcze nie załadowało stąd ten błąd, ogólnie takie błędy to zazwyczaj błędy JS'a.
w skrócie najlepiej dać wszytskie jS"y na stronie w :
Ten post edytował melkorm 12.01.2011, 18:52:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się, że problem mogą powodować błędne skrypty js, usuń wszystkie skrypty js ze strony i jak wtedy będzie ok to dodawaj po jednym tak, żeby zlokalizować ten, który sprawia problem
obstawiam, że ten powoduje problem: bo nie jest plikiem js tylko stroną w htm, ale to tylko taki strzał Ten post edytował tehaha 12.01.2011, 18:54:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:05 |