![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 2 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę sobie skrypt już od dłuższego czasu i w trakcie walki natknąłem się na problem (związany raczej z moją niewiedzą). Gdy dodaję do bazy nowego posta łamanie linii jest. Natomiast gdy go edytuję to zamienia mi pociachaną całość w jeden ciąg znaków.
Jak widać korzystam z UPDATE czy przy muszę gdzieś tam coś jeszcze dodać ? Czy ma to jakiś związek z nl2br ? Jeśli tak to czemu w momencie dodawania posta łamanie linii jest, a przy edycji już nie. Dziękuję z góry za pomoc. -------------------- mess with the best die like the rest !
bardzo fajne remixy utworów na www.remixownia.pl desperacko śmieszny portal o jakże kreatywnej nazwie www.chybaty.eu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodając do bazy przepuszczasz przez funkcję nl2br(), ponieważ ona zmienia na html'owy tag <br/>, natomiast przy edycji jeżeli chcesz, żeby znak nowej linii został zachowany musisz użyć funkcji odwrotnej czyli jakieś br2nl() którą znajdziesz w manualu w komentarzach http://php.net/manual/en/function.nl2br.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 2 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za namiary poczytałem sobie troszkę i znalazłem coś takiego
Tyle, że jak ją zahaczyć o to co już w chwili obecnej mam ? $temat_tresc jest zmienną która wyświetla mi całość mojego posta i tym samym jest to zmienna którą chce przeprowadzić przez UPDATE Zatem zrobiłem tak:
Nadal nie działa, nie zwraca żadnego komunikatu błędu. Wstyd się przyznać ale nie wiem co robię źle. -------------------- mess with the best die like the rest !
bardzo fajne remixy utworów na www.remixownia.pl desperacko śmieszny portal o jakże kreatywnej nazwie www.chybaty.eu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież ty nie zmieniłeś nic poza nazwą parametru funkcji
wiesz w ogóle jak się korzysta z funkcji ![]() $temat_tresc=br2nl($temat_tresc); |
|
|
![]()
|
|
przecież ty nie zmieniłeś nic poza nazwą parametru funkcji wiesz w ogóle jak się korzysta z funkcji ![]() $temat_tresc=br2nl($temat_tresc); Sora miałem wkleić to:
Dobra poradziłem sobie. Jednak teraz jak już te posty wyedytuje wcina mi się znacznik </ br> który traktuje jako zwykły tekst również. Każde załamanie linii poprzedzone jest tym znacznikiem -------------------- mess with the best die like the rest !
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:59 |