![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szukam pogody dla miasta Kutno ale nie jako jakiś gotowy widget. chciałbym mieć dostęp do samych danych które sobie odpowiednio wyświetlę. zależy mi na tym aby nie podawać źródła pogody i żeby zrobić to w sposób legalny (może być to odpłatne rozwiązanie). na razie znalazłem coś takiego w jednym z polskich serwisów ale za 100zł miesięcznie. może ktoś wie gdzie można zdobyć te dane taniej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ja najczęściej używam wunderground, ale tam nie ma Kutna, tylko najbliższy jest Płock lub Warszawa.
Zawsze chyba też możesz użyć serwisu msn,ale nigdy nie miałem czasu doczytać, czy licencja czegoś nie zabrania bo i nie używałem tego serwisu ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
http://www.accuweather.com/pl/pl/l%C3%B3dz...quick-look.aspx
Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś trzeba było dogadać się z ichnimi programistami. Dostawałeś wówczas dostęp do api, dokumentację oraz terms of use. Można było nawet korzystać z gotowych ikon. Od strony kodu wyglądało to tak, że wysyłałeś geta z odpowiednimi parametrami, a w odpowiedzi dostawałeś plik XML ze wszystkimi możliwymi danymi. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Wunderground jako taki nie udostępnia API, ale kanał rss, gdzie można uzyskać pogodę z danej stacji. Niestety w bazie tej Kutna brak, ale dane zapewne nie będą się znacząco różnić od Płocka
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 17:44 |