![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem odnośnie logowania w php z dostępem do bazy danych. Kiedy się loguje, jest nawiązanie połączenia z bazą danych, jest informacja, że zostałem zalogowany, ale wypisuje też błąd Fatal error: Exception thrown without a stack frame in Unknown on line 0 i zalogowany nie jestem. Poniżej umieszczam kod. Czy do index.php mogę dołączyć ten skrypt przez include?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozpoczęcie sesji musi być na samym początku skryptu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet kiedy wcześniej jest funkcja, a wykonywany kod jest za otwarcie sesji? Nie działa przy zmianie tego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podany kod nie jest za pewne całym plikiem index.php. Gdzie jest <html> , <head> itd.? To co podales jest za pewne includowane do innego pliku. Daj to session_start na samiutkim poczatku glownego pliku i sprawdz co sie stanie.
Ten post edytował sadistic_son 4.01.2011, 18:17:58 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Problem tkwił w błędnym napisaniu funkcji. Zmieniłem ją, logowanie działa. Jednak zalogowuje za każdym razem, nawet kiedy login i hasło są błędne. Wydaje mi się, że błąd jest w użyciu pdo, ale za bardzo nie mogę sobie z tym poradzić.
Ten post edytował rafalkml 10.01.2011, 12:08:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:05 |