![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! jak w temacie
czy jest to w ogółem możliwe? przypuść my ze mam gdzieś na stronie <div id="do_pliku_jpg"> <table><tr> <td> różne rzeczy <?php include(tralalla.php) ?> </td> </tr></table> </div> <a href="#">zapisz jako jpg"<?a> chciałbym zawartość diva "do_pliku" zapisać jako plik graficzny czy jest to możliwe? w necie poza dodawaniem tekstu do grafiki i rysowaniem kresek z (x,y) do (x,y) nic nie znalazłem |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie jest to zadanie dla PHP. musisz użyc canvas i na nim się bawić. http://www.openspc2.org/HTML/en/appendix/c...ndow/index.html
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Normalnie nie... Są funkcje w stylu imagegrabscreen czy imagegrabwindow, ale działają one tylko z windowsem i ogólnie nie zrobisz tego idealnie tak jak byś chciał. Nie jest to zadanie łatwe, choć wykonalne. Ale już nie na poziomie prostej wiedzy z webmasterki. Wymaga nieco więcej myślenia.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:26 |