![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym że mam formularz który pyta użytkownika o ilość pytań, na kolejnej stronce
wyświetla się w pętli formularz (zakładając że użytkownik wpisał 2 wtedy: pyt1,odp1,pyt2,odp1), pola name są takie same dla każdego pytania i odpowiedzi, gdyż chciałbym aby było to wprowadzane do 1 tabeli gdzie mam pola: id,pytanie,odp_1 w kolejnych wierszach czyli każde pytanie powinno mieć inne id w mysql skrócony formularz wygląda tak, znaczniki form są poza pętlą.
tym kodem wprowadzam dane do tabeli,
niestety tylko ostatnie pytanie i odpowiedz z generowanego formularza jest wprowadzane do tabeli, nie mogę sobie poradzić z efektem żeby wszystkie pytania i ich odp. były wprowadzane w kolejnych wierszach tabeli mysql pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wykonujesz zapis tylko ostatniego zapytania w formularzu a nie wszystkich
musisz jako name wstawić tablice
a następnie skorzystaj z pętli foreach |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś mi ta funkcja nie wychodzi, wpisuje mi wartości: ($ukryteid i $pytanie) w polu id_szkolenia
co robię nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.10.2010 Skąd: Piotrków Trybunalski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógłbyś po kombinowac z tablicą i na niej operować np.
na początku dajesz w formualrzu zamiast odp to nr odpowiedzi. A później to już prosta sprawa dajesz pętelke np. for jesli wiesz ile jest tych tablic. i w tej pętli dajesz mniej więcej takie zpaytanie: Ten post $i to jest numer odpowiedzi. Jeśli pętelka for to: Ten index "$i" musi być także w pętli wtedy będzie po prostu dodawać on te dane które miały w formularzu podaną właśnie tą tablice. A jeśli np. While to deklarujesz przed pętlą że $i =1 a potem w pętli dajesz to:
Jeżeli używasz pętli for to nei musisz tego robić wystarczy że będzie ona podana w nagłówku pętli w sensie że coś takiego: for($i=1; $i<=5; $i++) a tą piątkę ,możesz zamienić na jakąś zmienną w której będzie ilość tych powtórzeń. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:09 |