![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak pobrać za pomocą curl zdjęcia ebooków ze strony www.zlotemysli.pl aby pasowały do tytułów? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Obczaić wzorzec, który pozwala na to. Zapewne skorzystanie z wyrażenia regularnego da tu satysfakcjonujące rezultaty
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Chcesz z tytułami?
Rotujący element z audiobookami: Zbadaj: <div class="infiniteCarousel"> Nowości: <div id="news"> Polecane: <div id="recommended"> Za każdym razem to co chcesz, czyli tytuły i obrazki są w jakimś rodzaju listy. Ogólnie PLUS za dobre zauważenie wzorca i wyrażenie wyglada na pierwszy rzut oka poprawnie. Dalej jak dla mnie jest błąd. lepiej sprawdź CO zawiera zmienna $img. No i dlaczego masz $img[$i], skoro $i nigdzie nawet nie tworzysz ![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Zmienna $img = Array..
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jejku... skoro masz $img jako Array to zobacz co ona zawiera i jak sie do tego odwołać, czyli jaki indeks ma szukana przez Ciebie dana, a więc pod jakim indeksem tablicowym kryje sie ten nieszczęsny id... var_dump($img) i będzie wszystko jasne.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Otrzymuję wynik array(0) { }
![]() |
|
|
![]()
|
|
To znaczy, że nie znalazł żadnego pasującego wzorca. Lepiej sprawdż co dostajesz od razu po wyrażeniu regularnym, bo już tam pewnie brak pasujących wyników, a jeśli tak, to znaczy, że albo wyrażenie regularne ma jakiś babol, albo dane do niego, czyli $sData jest skopane.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem taki trick (jestem noobkiem w php)
- nie wyswietla
- wyświetla ale nie z tego diva... dlaczego jak daję żeby pobierało z <div id="news"> to nie chce pobrać? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ponieważ to pierwsze jest błędnym wyrażeniem. Sugerujesz mu, że ma znaleźć ciąg
<div id="news"><a class="cover" href=" i pobrać to co dalej. A jesteś pewien, że w kodzie to wygląda identycznie? Ja zerknąłem i to wygląda zupełnie inaczej. Ja na Twoim miejscu nie bawiłbym się w wyrażenia regularne, ale xpath. Wyciągnięcie linka /html/body/div[5]/div[4]/div/div[2]/ol/li/a/@href Wyciągnięcie src /html/body/div[5]/div[4]/div/div[2]/ol/li/a/img/@src Właściwie to nie linka, bo to Ci zwróci tablicę linków oraz to drugie tablicę src obrazków. Jeśli chcesz tylko jeden to chyba zauważyłeś, że wystarczy podać w nawiasie kwadratowym numer ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
No kod wygląda troche inaczej
![]() Ale jak dam tak:
to i tak nie pobiera ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:28 |