Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL]Podobne rekordy
stefik4

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Mam tablę w bazie w której jets ok 4,5 mln rekordów, z czego powtarzają sie one kilkadziesiąt tysięcy razy. jak znaleźć podobne rekordy i je usunąćquestionmark.gif

Próbowałem tak, lecz przy 4,5 mln rekordów skrypt nie da rady przelecieć wszystkich i zwraca pusta stronę lub Interval serwer error.
  1. <?php
  2.  
  3. $sql = mysql_query("SELECT * FROM `czasy`"); // pobieram rekordy z tabeli czasy
  4. $good=0;$zle=0; //takie se zmienne do liczenia
  5. while($r = mysql_fetch_assoc($sql)){ //petla
  6.  
  7. $sss = mysql_query("SELECT * FROM `czasy` WHERE `mecz`=".$r['mecz']); // patrze ile jest rekordow takich jak ten. dla jednego meczu powinno byc 60 rekordow z czasami, bo 4 zawodników * 15 = 60
  8.  
  9. if(mysql_num_rows($sss)>60){ // ma mi pokazac te złe
  10.  
  11. echo "ile takich: ".(mysql_num_rows($sss))."!! mecz:".$r['mecz'].", bieg:".$r['bieg'].", id_zawodnika:".$r['id_zawodnika']."<br>";
  12.  
  13. ++$zle;
  14.  
  15. }else{
  16. ++$good;
  17. }
  18. }
  19. echo "z<br>z<br>".$good.", ".$zle;
  20. ?>

Zapewne można to zrobić w phpmyadmin ale nie wiem jak, a przeglądać wszystkie po kolei to nie możliwe ;/
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
Ruio

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Spora ta baza danych Oo . Przy kasowaniu ustawiaj limit aby na jedno zapytanie kasowało np 1000 rekordów? Możesz też wydłużyć "czas oczekiwania" serwera oraz mysql ale nie wiem czy to coś da przy takiej ilości rekordów...

Ten post edytował Ruio 3.01.2011, 23:11:03
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:09