![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:ee8d80537c]<?php
$text=eregi_replace("[url]","<a href='",$text); ?>[/php:1:ee8d80537c] Dlaczego to niedziała ? Zmienia mi prawie całe texty :/ ale gdy zrobię bez [,] to działa czy te nawiasy są znakami zakazanymi w eregi_replace ? ---- [b][ZMODEROWANO] wassago: prosze w postach uzywac bbCode'u |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:7b8deedf0d]<?php
text=eregi_replace("[url]","<a href='",$text); ?>[/php:1:7b8deedf0d] Tak, są to znaki specjalne. Wszystkie znaki specjalne to: . * ? + [ ] ( ) { } ^ $ | każdy z nich musi być poprzedzony: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh że też o tym niepomyślałem :/
Dzięki. ja szukaem nazw znaków specjalnych na podobę & nbsp A tu tylko One more THX |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja miałem problen z "?" ale zrobiłem inna funkcję str_replace
one działaja chyba na tej samej zasazdie, z tym, że ta obługuje znaki specjalne
-------------------- I kto powiedział, że zbieranie pudełek po zapałkach może nie być eXtremalne????? :D:D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 01:43 |