![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Mam pewną zagadkę do rozpracowania i nie mam pomysłu (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Otóż chcę usprawnić sobie życie, pisząc pewien skrypt. główne założenia: logowanie do panelu mojego sklepu w serwisie meble.pl, pobieranie nowych zamówień oraz dodanie ich do mojej zewnętrznej bazy danych np. co 10minut. Całość planuję napisać(lub zlecić pracę programiście) w php o oparciu o bazę danych mysql. Pytanie moje brzmi: w jakie hasła kluczowe mam się zagłębić(kwestia zewnętrznego logowania, wyszukania danych w panelu meble.pl oraz dodanie ich do bazy danych?? Liczę na pomoc (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Z góry dziękuję oraz pozdrawiam. ps. Wszystkiego najlepszego w nowym roku ;** (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie jestem profesjonalistą ale myślę że to będzie coś takiego :
cUrl -> zewnętrzne logowanie preg_match_all i regex -> praktycznie rzecz biorąc cUrlem zalogujesz się i pobierzesz stronę, a dzięki preg matchowi wyodrębnisz zamówienia , regex jest tylko "wzorem" według którego preg_match wyodrębni właściwe dane mysql -> pobierasz aktualne wpisy, porównujesz z nowymi , jeśli doszły jakieś nowe updatujesz. to by było na tyle według mnie. ps. nawzajem i powodzenia (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:04 |