![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkujący w kwestii frameworków PHP: Kwestia jest taka, iż posiadam tabelę, gdzie mam dwie wartości id1 i id2, pierwszy określa relację z inną tabelą natomiast drugi zapewnia unikalny klucz główny dla aplikacji. No i jest tak, że id1 pobieram i jestem w stanie dodać tam gdzie trzeba, natomiast id2 muszę ręcznie inkrementować, i tutaj jest pytanie jak pobrać maksimum z bazy danych dla tej wartości? Próbuję robić tak:
Poza faktem, że powyższy zapis wydaje mi się całkowicie bez sensu to nie wiem gdzie popełniam błąd. Pracowałem z frameworkami JAVA'owymi dłuuuugo, więc zarzuciłem PHP, niedawno postanowiłem przywrócić swoją wiedzę, ale coś to kiepsko idzie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Po execute dostaję jakiś dziwny obiekt, który nic mi nie mówi, więc nadal nie wiem jak dostać się do wartości id2 którą potrzebuję Ten post edytował yaotzin 3.01.2011, 00:12:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązałem to tak jak w powyższym, z tym że teraz gdy poustawiałem te wartości w polach form:
to dostaję info z symfony
Nie wiem dlaczego? CRUD generowałem w symfony, nie pisałem ręcznie. Na marginesie, bo nie widziałem, że odpowiedziałeś (@Crozin) dzięki. Ten post edytował yaotzin 3.01.2011, 00:48:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:58 |