![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich
![]() przerobilem sobie jobeeta na swoj sposob, a teraz potrzebuje do niego dodac system komentarzy, tylko jak sie za to zabrac? chcialbym, zeby po kazdym wejsciu w oferte pod spodem mozna bylo komentowac, czyli pojawialo sie pole do wpisywania komentarza, a nizej wyslane juz komentarze. tylko jak sie za to zabrac? moglby ktos lopatologicznie wytlumaczyc, bo ja slaby w tym jestem, a chcialbym jakos sprobowac. nie chodzi mi o gotowe rozwiazanie. najpierw to w propelu musze utworzyc chyba pozycje id, id oferty, nick i tresc? tylko czy musze to jakos dodatkowo laczyc, czy wystarczy zrobic cos w tym stylu komentarze: id: ~ job_id: { type: integer, foreignTable: jobeet_job, foreignReference: id, required: true } nick: { type: varchar(25) } tresc: { type: varchar(255) } ? nastepnie w showsuccess prac jak to mam zrobic? formularz ma byc wlasnie w showsucces, czy osobny plik? jak zrobic, zeby to sie wysylalo do tej samej strony? <?php echo form_tag_for($form, '@job') ?> ![]() bardzo prosze o pomoc. pozdrawiam:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 16.03.2010 Skąd: ~Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do schematu, poza brakującymi wcięciami wydaje się ok. Jeśli chodzi o wyświetlenie formularza, możesz to zrobić tak jak w Jobeet za pomocą partiala. W widoku showSuccess.php dodajesz:
Do partiala wrzucasz mniej więcej taki kod:
Dodatkowo w akcji Show, podczas tworzenia formy komentarzeForm, do konstruktora powinieneś przekazać wartość job_id, żeby wiadomo było do jakiej oferty ma trafić komentarz. Akcja_obsługująca_dodawanie_komentarza po otrzymaniu danych z poprawnie zvalidowanego formularza dodaj komentarz i przenosi z powrotem do szczegółów danej oferty, na której pojawia się wcześniej dodany komentarz. -------------------- "I tak powiem, bo wylewny jestem"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:11 |