![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem, nie mogę sobie poradzić z rozdzieleniem tekstu i zapisaniem później do bazy zawartości
Pliki się wysyłają oraz je widzę, ale nie mam pomysłu jak je zapisać. Każda linijka to miałby być nowy rekord w bazie. Kombinowałem z foreach jak widać , ale wyskakuje Array. po wpisaniu var_dump($plik); ukazuje mi się zawartośc pliku, co jest do poprawy? Myślałem również o nl2br i to ładnie działa, ale jak później zapisać do bazy? Tak samo jeśli uda mi się rozdzielić ciągi znaków explode to jak później zapisać wszystko w innych rekordach np w tekscie mamy 50 linijek i kazda linijka to inny rekord. Ten post edytował daros17 2.01.2011, 00:09:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako drugi parametr explode musisz dać string, a Ty dajesz tablicę stringów.
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to w takim razie jak rozwiązać sprawę? Próbowałem z implode, lecz wówczas wywala błąd w pętli
edit -> udało mi się to rozdzielić, ale jak teraz zapisać każdą linijkę jako osobny rekord? Ten post edytował daros17 2.01.2011, 18:40:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej to chyba skorzystać z jakiejś pętli i http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/insert.html
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
Wiem, że trzeba stworzyć zapytanie, ale nie mam pomysłu jak to zrobić. to znaczy zrobiłem, ale zapisuje jedynie ostatnią linię
|
|
|
![]()
|
|
To pokaż co stworzyłeś.
|
|
![]()
|
|
nic nadzwyczajnego, dodałem jedynie taką linijkę z zapytaniem, cały kod poniżej
Ten post edytował daros17 3.01.2011, 00:24:57 |
|
|
![]()
|
|
Dodaje Ci tylko raz bo zapytanie tworzysz i wykonujesz po wyjściu z pętli.
Ten post edytował PanGuzol 3.01.2011, 00:46:09 -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:26 |