![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nastepujący problem:
w pliku index.php mam taką linijkę:
Sprawdza ona, czy użytkownik jest zalogowany. Jeśli tak, to przekierowuje go na stronę main.php, jednak w praktyce to nie działa, gdyż wyskakuje nastepujący komunikat w przeglądarce (firefox): Nieprawidłowe przekierowanie Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie. * Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek. Dodam, że strona main.php gdy się na nią wejdzie bezposrednio to działa bez problemu.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Pokaż main.php oraz resztę kodu z obecnego pliku, pewnie masz tam przekierowanie które się zapętlają.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie ze wrzucanie calego kodu html strony jest zbyteczne i wrzucam tylko sam kod php, ktory znajduje sie w plikach:
index.php:
main.php:
@edit usunolem to "false" z main.php i chyba działa ![]() hehe teraz to zauważyłem... Dzieki za pomoc. Dobra diagnostyka ("pewnie masz tam przekierowanie które się zapętlają."). Dzieki i pozdro ![]() Ten post edytował klapaucius 1.01.2011, 21:54:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
brak session_start w main.php
|
|
|
![]()
|
|
kurcze mam dalej problem tym razem z sesją. Teraz np. chce wylogować i wklepuje taki kod:
I wydaje mi sie ze nie dziala ta funkcja session_destroy(). Nawet na pewno nie działa, gdyż gdy zrobiłem coś takiego:
to otrzymałem komunikat "nie usunięto". tylko dlaczego...? |
|
|
![]()
|
|
Ale gdzie masz to destroy?
Przed destroy masz session_start ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:59 |