![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie znam się na JavaScript, a potrzebuje zmienić wygląd scroll-a w liście rozwijanej Select i ustawić szerokość Select na stała. Mam wielka prośbę aby ktoś podesłał mi tutorial jak taki coś zrobić, albo gotowy skrypt tak byłoby najlepiej dla mnie, gdyż jak pisałem jestem zielony w js. Z góry serdecznie dziękuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 4 Dołączył: 27.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro jesteś zielony w JS, to nie rzucaj się na głęboką wodę. A to jest bardzo głęboka woda.
Po pierwsze w selekcie nie zmienisz scrollbara. Aby to zrobić, musisz stworzyć własnego selekta na bazie UL. Potem dodatkowo musisz stworzyć do tego funkcjonalność udającą scrollbar. Do jquery są pluginy takie jak "jquery select replace" i "jquery scroll pane", ale wcale nie łatwo będzie sprawić, by działały one tak jak byś chciał. Gotowego rozwiązania nie podam. Co do tutorialu to przychodzi mi do głowy to: http://tutorialzine.com/2010/11/better-select-jquery-css3/ ale to nie rozwiązuje twojego problemu ![]() Powodzenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 08:22 |