![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z tym jak sprawdzić czy dana strona wczytywana przez curl i czy wczytała się do końca.
Nie znam strony, która ma się wczytać bo będą to różne strony. Nie znam też jej wielkości. Ale chcę sprawdzić czy strona się wczytała do końca. W jednej aplikacji mam problem jak to stwierdzić. Napisałem więc funkcje sprawdzające w oparciu o preq_match_all aby mieć pewność, że strona się wyczytała. Napisałem dwa warunki , które mają potwierdzić czy strona się wczytała. Sprawdzenie pierwsze na to czy na końcu kodu wczytywanej strony jest poszukiwany przez mnie ciąg znaków, który wiem , że tam na pewno wystąpi w tej stronie. Sprawdzenie drugie czy w stronie jest ciąg znaków , który ta strona musi zawierać np nazwa jej domeny. Jeśli te dwa warunki będą spełnione to uznawałem, że strona się wczytała. Niestety przez serwery proxy działa to różnie. Dlatego mam też pytanie jak inaczej to sprawdzać ? Czy Curl daje możliwość sprawdzenia czy operacja wczytywania zakończyła się poprawnie i nie została przerwana ?
Czasami mam taki wynik, że znalazłem wynosi 1 - czyli strona się niby wczytała. Ale pozycja nie jest wyliczana. Jak przejdę na inne proxy to wszystko jest ok. Istna ruletka. Nie wiem dlaczego raz mi wylicza pozycje mimo, że wartość znalazłem wynosi 1, a raz nie wylicza. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:58 |