![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2005 Skąd: zabrze Ostrzeżenie: (0%)
|
Po dłuuuuuuuuuuuuuugim czasie siadłem do klawiatury i wyrywam sobie włosy z głowy od 2 dni...
Próbuję zrobić banalną rzecz: wysłać z formularza plik na serwer. Hostuję się w nazwa.pl... Umieszczam na stronie formularz: ...a następnie sprawdzam, co przyszło po wysłaniu formularza. Sprawdzam, czy weszła z POST`a wartość MAX_FILE_SIZE, jeśli tak - oglądam co ciekawego znajduje się w $_FILES['userfile']:
i teraz zaczynają się cuda... NIGDY nic nie zostaje przekazane w $_FILES['userfile'], nie mam pojęcia skąd się bierze taka sytuacja ;/ Sprawdzałem phpinfo(): file_uploads On On (...) upload_tmp_dir no value no value Utworzyłem więc katalog tmp w głównym katalogu serwera i w głownym katalogu domeny, dałem chmod poprawny politycznie (777) - też nic nie pomogło. Gdyby nie to, że miszkam na parterze - już bym się rzucił z okna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pomocy! (przy okazji zdrowia i szczęścia wszystkim życzę w Nowym Roku). Ten post edytował esos 1.01.2011, 15:02:52 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
przed tym pierwszym ifem daj print_r($_FILES) i pokaż co wyświetliło po przesłaniu pliku
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2005 Skąd: zabrze Ostrzeżenie: (0%)
|
Trąba ze mnie, nie napisałem, że tablica z formularza idzie pusta...
ale zgodnie z wytycznymi przedmówcy: efekt:
jednak co ciekawe, wynik działania if ($_POST['MAX_FILE_SIZE']) itd mówi, że z formularza jednak coś przyszło. edycja -> rozwiązanie problemu. miałem wcześniej niedomknięty formularz, który nie puszczał danych po multipart/form-data idę założyć sobie na kark tabliczkę 'jestem osłem, powinienem kopac rowy, a nie brać się za php'. Ten post edytował esos 1.01.2011, 17:34:52 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 21:50 |