![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam nastepujacy problem: probuje wykonac komende cvs update za pomoca polecenia passthru (probowalem tez system, exec, shell_exec a nawet skryptu). passthru('cd /home/httpd/vhosts/aaa && cvs -d :pserver:user:aaaaa@aa:/home/cvs update -Pd && cvs -d :pserver:user:aaaaa@aa/home/cvs status'); Dzialanie wyglada tak, ze najpierw ustawiam sie na katalogu ktory chce z-updatowac, potem wykonuje komede update, nastepnie poleceniem status sprawdzam czy wszstko ok. Polecenie zmiany katalogu i status dziala. Ale update nie. przesyla do przegladarki informacje ze nalezy z-updatowac np 1 plik po tym (tak mi sie wydaje ) przerywa dzialanie polecenia update i wykonuje status. Probowalem samo update i nic. W terminalu wszsytko dziala ok. A przez php nie ![]() CVS - concurrent versioning system Jak uruchomic polecenie cvs update za pomoca php? ![]() Thx ?>[/php] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj przekierować wyjście każdej z tych komend do plików np
Kod komenda >> plik.txt && komedna2 >> plik2.txt && komedna >> plik3.txt
I potem zajrzyj do tych pliczków, może ujrzysz jakieś pomocne komunikaty błędów -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probowalem, nawet do NULL kierowalem i dalej to samo.
w plikach jest tylko: P sciezka/katalog/plik.html Najgorsz jest to ze nie otrzymuje zadnego komunikatu o bledach. Nie wiem co moze byc zle. gdzie szukac punktu zaczepienia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 11:51 |