![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Mam funkcję, która serializuje tablicę i zapisuje ją do bazy danych. Problem w tym, że wywala się ona gdy któryś string z tablicy zawiera znak apostrofu pojedynczego " ' " i z tego co na razie jeszcze wiem, znaku "ó". Jak jest ten pierwszy - nie ważne czy escapnięty w stringu poprzez "\" czy nie - to w ogóle nic nie zapisuje, bo kopie się zapytanie w mysql_query(); Natomiast jak jest ten drugi - Wywala mi błąd, ale zapisuje mi wszystko, ale do znaku "ó". Nie wiem jak z resztą, ale pewnie jest jeszcze więcej takich znaczków. Jest utf8, polish_ci i reszta chyba też na ok.... Cały kłopot w tym, że nie będę mógł na 100% uniknąć ani tych pierwszych, ani drugich, ponieważ to user wpisuje je w formularzu. Jak więc zachować w bazie mysqlowej takie kwiatki najprościej ? Myślę, że z wybraniem ich z bazy nie będzie problemu, bo nazwy kolumn i baz tego nie zawierają. Muszę to tam tylko wstawić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_real_escape_string()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PDO i prepared statements.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:13 |