|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 3 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Ostatnio pisałem dwa pluginy do wordpressa i zaciekawił mnie zastosowany tam mechanizm do implementacji pluginów a mianowicie Filtry i Akcje Czy takie rozwiązanie jest wydajne? Czego używacie w swoich aplikacjach? Takie "zapychanie" programu funkcjami oraz sprawdzanie w każdym momencie czy jakaś jest dodana wydaje mi się nieco nie wydajne. Myślałem o następującej implementacji. Kod Użytkownik \/ POST / GET \/ Operacje na zmiennych POST/GET/COOKIE/SESSION << Tu nasz plugin \/ Działanie właściwej aplikacji na danych \/ Operacje na danych zwracanych przez aplikację << Tu nasz plugin \/ Implementacja widoków przez aplikację \/ Działania na widokach zwracanych przez aplikację << Tu nasz plugin \/ Zwracanie wyniku działania do użytkownika Co sądzicie o takim rozwiązaniu ? Oczywiście wszystko w odbywa się w modelu MVC. |
|
|
|
seba_bwo [MVC] Mechanizm obsługi modułów / pluginów pokroju tego w WP 31.12.2010, 09:57:10
wookieb Poczytaj o zdarzeniach a dokładniej o czymś takim ... 31.12.2010, 09:59:51 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 15:08 |