![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem. Chcę wyświetlić informację o tym, żę nie ma wiadomości z danej kategorii i zrobiłem coś takiego:
FRAGMENT:
ale wciąż wyświetla mi stronę, ale bez wyników, tzn. jest kategoria i ma '0' wyników i wyświetla szablon strony, a chciałbym aby wyświetlał błąd. Jak zatem poprawić mój fragment kodu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie masz błąd w zapytaniu. Zrób sobie echo $sql; i zobacz, czy chcesz mieć takie zapytanie, jakie oczekujesz. Jak tak, to sprawdź w phphMyAdmin, czy zwraca jakieś wiersze.
Ten post edytował IceManSpy 30.12.2010, 23:27:45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak masz if!$sql)
to sprawdzasz czy zmienna $sql istnieje taka instrukcja
zawsze wyswietli 1 bo chwile wczesniej zdanie zostalo ustawione musisz zrobic |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety to nie działa. Sprawdzałem, zapytanie mam ok, ale wciąz mi się pokazuje błąd...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumeisz jak to dziala...
w 2 linijce wcale nie wysylasz zapytania jak zrobisz
to nic sie nie stanie ale jak zrobisz
to juz sie cos stanie samo przypisanie zapytania do zmiennej nic nie robi rozumiesz teraz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:26 |