![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chce zrobic skrypt menu, gdzie szablon jest w oddzielnym, wykonywalbym pliku szablon.php ale nie chce tego pliku includowac tyle razy ile jest linkow na stronie probowalem zrobic cos takiego
ale wyglada na to, ze plik sie wczytuje za kazdym wywolaniem funkcji, a nie wpisuje na stale do niej bo jak dam require_once(), to wywali mi jeden link jest jakis inny sposob, aby to zrobic? wykonywalny szblon menu, ale wczytywany jeden raz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie coś tu jest nie tak
![]() -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taka fukcje moglbym wywolac tyle razy ile linkow
ale to na nic chyba zrobie w szablon.php funkcje i includuje ja do klasy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ym, do konca nie rozumiem, ale jesli wiesz ile linkow jest, to zrob petle
![]() ps. uzywaj <?=$t?> a nie <? echo $t; ?> ![]() |
|
|
![]()
|
|
wiem, jak to skrotowo zapisac;)
sluchaj... mam tak
teraz tak kazde menu jest w takim samym szablonie, rozni sie tresc menu, i tytul kazdy link ma ten sam szablon chce raz wczytac szablon menu raz wczytac szablon linku raz wczytac szablon ankiety mimo, ze te elementy wystepuja wielokrotnie chyba pozostaje mi robienie nowych funkcji dla menu, linkow, ankiety, logowania |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:34 |