Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [Symfony] O co abla w tym Symfony
-mkdes-

Goście

Czy ktoś mądrzejszy mógłby mi podać linki z dziedziny Symfony?
Ale takie, żeby lamer zakumał o co abla (czyli ja). Łopatologicznie najlepiej.
To czarna magia dla mnie kompletnie.
Go to the top of the page
+Quote Post
pain3hp

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

umiesz programować obiektowo?
+Quote Post
thek

Grupa: Moderatorzy

Zanim zaczniesz się łapać za Symfony, radzę dobrze się podszkolić z obiektówki. A co do linków to jeśli nie potrafisz angielskiego zbytnio to i jakiekolwiek sensowne linki odpadają. Masz niezbędne linki jako przypięty temat. Dorzuć jeszcze szczyptę google, kilka książek i dopiero zacznij grzebać. Unikniesz wielu frustracji na starcie. Zacznij od podanego przeze mnie i poszerzaj sam wiedzę. Tematu nie zamykam, bo a nuż się jakaś duszyczka zlituje i wspomoże linkiem winksmiley.jpg Jak dla mnie jednak programowanie to także umiejętność samodzielnego myślenia i umiejętność wyszukiwania informacji. Dlatego te dwa skille podnieś na wyższy poziom.

--------------------
Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
+Quote Post
yaotzin

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(thek @ 30.12.2010, 21:21:27 ) *
Zanim zaczniesz się łapać za Symfony, radzę dobrze się podszkolić z obiektówki. A co do linków to jeśli nie potrafisz angielskiego zbytnio to i jakiekolwiek sensowne linki odpadają. Masz niezbędne linki jako przypięty temat. Dorzuć jeszcze szczyptę google, kilka książek i dopiero zacznij grzebać. Unikniesz wielu frustracji na starcie. Zacznij od podanego przeze mnie i poszerzaj sam wiedzę. Tematu nie zamykam, bo a nuż się jakaś duszyczka zlituje i wspomoże linkiem winksmiley.jpg Jak dla mnie jednak programowanie to także umiejętność samodzielnego myślenia i umiejętność wyszukiwania informacji. Dlatego te dwa skille podnieś na wyższy poziom.

Jak nie mówi dobrze po polsku to i angielskiego też pewnie nie za bardzo.

Ja doradzam - najpierw język polski, potem angielski, a potem programować.

--------------------
------
Per Aspera Ad Astra
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:10