![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, jestem początkujacy i mam taki problem. Mam funckje która odpowiada min. za wyswietlania koszyka zakupów i podczas próby wyświetlenia koszyka dostaje błąd o złym zapytaniu o następującej treści ;
zapytanie: SELECT produkty.*, pozycje_zamowienia.*, pozycje_zamowienia.id AS itemid FROM produkty, pozycje_zamowienia WHERE pozycje_zamowienia.id_produktu = produkty.id AND id_zamowienia =2 blad: Unknown column 'id_zamowienia' in 'where clause' może mi ktoś pomóc gdzie jest problem w zapytaniu, ponizej jest kod funkcji i dane tabel bazy
-- Struktura tabeli dla `zamowienia` -- CREATE TABLE IF NOT EXISTS `zamowienia` ( `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `id_klienta` int(11) NOT NULL, `zarejestrowany` int(11) NOT NULL, `id_adresu_przesylki` int(11) NOT NULL, `metoda_platnosci` int(11) NOT NULL, `data` datetime NOT NULL, `status` tinyint(4) NOT NULL, `sesja` varchar(50) NOT NULL, `suma` float NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=7 -- Struktura tabeli dla `pozycje_zamowienia` -- CREATE TABLE IF NOT EXISTS `pozycje_zamowienia` ( `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `id_klienta` int(11) NOT NULL, `id_produktu` int(11) NOT NULL, `ilosc` int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ; |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez ci napisał:
Cytat Unknown column 'id_zamowienia' in 'where clause' Nie ma kolumny o nazwie id_zamowienia............. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, już poprawiłem i jest git
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:06 |