![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie jest raczej dość banalne... Czy Kohana 2 nie ma żadnej globalnej filtracji zapytań, takiej aby nie ucinało stringa po apostrofie? Do tej pory myślałem, że dzieje się tak automatycznie. Czy mogę jakoś globalnie to poprawić w mojej aplikacji? Oraz dlaczego nawet surowe użycie addslashes nie pomaga?
-------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A mnie się zdawało, że filtrowanie danych w Kohanie zawsze się włączało w configu poprzez global XSS filtering czy jakoś tak
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ja również nigdy ręcznie nie escapowałem stringów w Kohanie i nie mam żadnych problemów z apostrofami. Używając zwykłego modelu czy ORM nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości. Może pokaż nieco więcej kodu, z którym masz problem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem odbierać przez $this->input->post(), obejmować POST w addslashes i też nic. Zapisując ucina po apostrofie. Filtrowanie XSS w configu mam włączone. -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Włącz profiler i zobacz jakie zapytania lecą Ci do bazy danych. Ja używam ORM np. do zapisu danych z FCKeditor i wartości przypisuję bezpośrednio do obiektu, a potem wywołuje metodę save() - nie zauważyłem żadnych problemów. Sprawdź czy w konfiguracji bazy danych masz escape na TRUE.
Ten post edytował phpion 30.12.2010, 14:45:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:57 |