![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam coś takiego (pomijając to co jest przed i po)
Więc mam sobie tabelkę a w niej ostatnie kolumny czynności. Takie jak Usuń Zwiększ licznik Zmniejsz licznik Jest to powiedzmy toplista z opcją dodania jeszcze przez PA głosów przez ADMINA. Rekordy są wrzucane do tabelki i moje pytanie jest takie - Jak najlepiej rozwiązać ten skrypt aby po kliknięciu w ikonkę coś się zrobiło. Czy jest jakiś do tego mechanizm aby automatycznie dla każdego wiersza uzbroić przycisk w funkcje wykonującą. Tak jak jest w większości CMS-ów |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A o czymś takim słyszałeś
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ma być polecenie z bazy np usunięcie rekordu, zwiększenie licznika.
Select wyrzuca mi rekordy do tabeli za pomocą
Wiersze są automatycznie wyrzucane a moja prośba jest taka Czy do wyrzuconego do tabelki wiersza mogę jakoś dopasować te przyciski automatycznie (Nie zrozumiałeś mnie znam takie podstawy) Mamy tabelkę z bazy |Nazwa 1|25|15|Usun|Edytuj|Zwieksz_licznik|Zmniejsz_Licznik| |Nazwa 2|26|35|Usun|Edytuj|Zwieksz_licznik|Zmniejsz_Licznik| |Nazwa 4|55|65|Usun|Edytuj|Zwieksz_licznik|Zmniejsz_Licznik| itd Edytuj, Zwieksz_licznik, Zmniejsz_Licznik to ikony "przyciski" Kolumna Nazwa i liczby to rekordy z bazy danych Czy jest automat który zrobi mi przyciski czynności aktywne aby wykonały coś tylko w tym rekordzie(wierszu) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest automat który zrobi mi przyciski czynności aktywne aby wykonały coś tylko w tym rekordzie(wierszu) No niestety jeszcze nic takiego nie wymyślono, możesz sobie w JS napisać. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Czy czasem rozwiązaniem nie jest poniższy kod który znalazłem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, to jest dokładnie to
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A kurcze jak to ugryźć
![]() co oznacza <a href=\"index.php?a=del&id={$r[0]}\"> czy wszystko można zrobić w ramach jednego pliku? Jeśli korzystam z tej metody wyświetlania plików i podstrony mam w katalogu include może nie działać? Ja mam coś takiego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 7 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz link np
I tworzysz plik akcja.php i dajesz taki kod
i dzieki kliknieciu w link rekord zostaje usuniety i powraca do strony index.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli GET['akcja'] ma wartosc albo m wartosc usun
![]() a nie lepiej po prostu zrobić
no i link wtedy wyglądał by akcja.php?id_usun=1 |
|
|
![]()
|
|
Hej idziecie w złym kierunku kody
podałem tylko dlatego że tak mam zbudowaną stronę i zamiast wywołać się z funkcja ładuje stronę której nie ma. Ok więc ten kod działa indywidualnie na rekordy
Więc mam to co chciałem działa ![]()
nie gryzły się z
bo jeśli umieszczę działający kod do index.php gdzie mam PA nie działa tylko otwiera stronę której nie ma. Ten post edytował lukaszk 30.12.2010, 11:38:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:10 |