![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2008 Skąd: z daleka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , mam pytanie.
Mam stronkę gdzie w bazie danych jest tabela potwory , chciałbym zrobić, żeby gdy kliknę w nazwę potwora przejdzie mi do dalej strony gdzie będę miał wypisane cechy. Żebym nie musiał tworzyć za każdym razem pliku i wywoływać ręcznie wyników z bazy. Dziękuje ![]() Ten post edytował speedy0 29.12.2010, 14:56:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co Ci do tego nazwa tabeli..
dajesz zapytanie select które w pętli while wyswietla tam jakies dane np nazwe potworka jakies dane i link w którym znajdu sie id potworka. po kliknieciu przechodzi do innej podstrony (lub tej samej) i wyswietla szczegolowe dane |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2008 Skąd: z daleka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eeee można jaśniej ? :} w końcu to "przedszkole"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , mam pytanie. Mam stronkę gdzie w bazie danych jest tabela potwory , chciałbym zrobić, żeby gdy kliknę w nazwę potwora przejdzie mi do dalej strony gdzie będę miał wypisane cechy. Żebym nie musiał tworzyć za każdym razem pliku i wywoływać ręcznie wyników z bazy. Dziękuje ![]() To pokaż co udało CI się do tej pory zrobić. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robisz tak:
trudne to nie jest ale jeśli liczysz że ktoś za Ciebie napisze -> zapomnij ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co bierzesz wartość bezwzględną z id?
|
|
|
![]()
|
|
zawsze używam abs przy filtracji zmiennej z formularza/GET . przecież id nie będzie na -
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak będzie? Powinieneś raczej wywalić błąd, a nie dopuszczać to jako prawidłowy identyfikator.
|
|
|
![]()
|
|
no to jeśli id ma mieć wartośc - to niech użyje INT zamiast ABS.. ja zawsze używam ABS bo nigdy id na podstawie którego szukam/pobieram nie ma wartości ujemnej.
|
|
|
![]()
|
|
dziękuje
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:29 |