![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wie, że jest mnóstwo napisane o polskich znakach na forum, ale mi chodzi o konkretny kawałek kodu. Mam stronę zadeklarowaną w charset=iso-8859-2. Na tej stronie mam też skrypt który wyświetla ostatnie posty z WordPress działającego na bazie kodowanej w UTF-8 przez co wywala mi "krzaki" zamiast polskich znaków. Nie chcę zmieniać kodowania całej strony na UTF, jedynie wyświetlić poprawnie te posty. Od dwóch dni czytam i szukam no i podobno da się to zrobić za pomocą iconv - tylko jak? Nie odsyłajcie mnie proszę do manuala, bo niewiele mi to mówi - php jak już wiecie nie jest moją mocną stroną. Oto ten kawałek do przeróbki:
Byłbym wdzięczny za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
// DOWN fixed Ten post edytował wookieb 29.12.2010, 09:07:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie - śmiga jak należy - są dwie małe literówki : ob)start i utf-9 zamiast ob_start i utf-8 ale to drobnostka
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:09 |